Търсене

Начало Спорт Дубълът победи още един от водещите отбори в групата
Дубълът победи още един от водещите отбори в групата
05 November 2017

След като в XII кръг победи категорично „Ботев“ /Враца/ с 4:1, „Лудогорец II“ се справи на своя стадион „Гнездо на орли“ и с друг бивш член на Първа професионална лига - „Монтана“, с 1:0. Мачът от XIV кръг премина при превъзходство на момчетата на Ради Здравков, които изпуснаха няколко отлични положения за гол.


06_10_2017_dub.jpgВ отбора на разградчани започнаха четирима футболисти от първия отбор – Форстър, Кишада, Саша и Жоао Паоло. Точно Паоло пропусна първата изгодна ситуация за гол в 11-ата минута. Шест минути по-късно опасен удар отправи и Кишада, но вратарят на Монтана Василев се справи. В 25-ата минута на стража на гостите се наложи отново със сетни сили да отбива удар на Лукас Саша. До 40-минута Жоао Паоло излезе на голова позиция на три пъти, но нямаше шанс да отбележи. В 41-ата обаче той попадна в прегръдките на съотборниците си, след като хладнокръвно отбеляза след хубаво извеждащо подаване на Сашо Василев.

Втората част започна с опасен шут на Пауло в 49-ата минута. След това положение гостите заиграха по-активно и на свой ред създадоха няколко сериозни опасности пред вратата на своите домакини, но Дани Василев и защитата не позволиха резултатът да бъде изравнен. „Лудогорец II“ отговори с три хубави атаки между 81-ата и 86-ата минута. На върха на първата се оказа Слави Ковачев, който удари гредата. След него положения за втори гол се откриха пред Пауло и влезлият като смяна Александров, но те също пропуснаха.

В 90-ата минута Доминик Янков също бе близо до попадение, но такова все пак не падна. В третата минута на добавеното време „Монтана“ на два пъти създаде сериозни опасности пред вратата на Наумов, а на свой ред Орлите пропуснаха последната си изгодна ситуация за втори гол в мача чрез Светослав Ковачев.