Търсене

Начало Спорт Девойките на СК „Бадминтон“ с бронзови медали от държавното отборно първенство
Девойките на СК „Бадминтон“ с бронзови медали от държавното отборно първенство
08 November 2017

Разградският клуб ,,Бадминтон“ участва с осем състезатели на проведеното в Стара Загора държавно отборно първенство за юноши и девойки под 17 години.

При юношите в надпреварата се включиха дванадесет отбора, разпределени на четири групи по три отбора. Разградчани в състав Теодор Руменов, Иво Белчев, Страхил Стефанов и Иван Стефанов попаднаха в една група със съставите на Хасково и ,,Академик“ /София/.


08_11_2017_bad-1.jpgСлед много добра игра разградските юноши победиха с 4:1 софийският отбор и отстъпиха с 0:5 от станалия по-късно шампион на България отбор на Хасково. В крайното класиране разградчани заеха 5-8 място.

Десет отбора участваха в състезанието при девойките. Невена Ненкова, Габриела Данкова, Иванела Денева и Евгения Накова се състезаваха за разградския клуб. В групата те победиха съответно с 4:1 обора на Велико Търново и с 3:2 ,,Бенковски“ /Пазарджик/. Тези две победи класираха девойките във финалната тройка заедно с отборите на Стара Загора и Хасково. Във финалните срещи разградските състезателки загубиха с 0:5 и от двата отбора и заеха третото място в крайното класиране.

В момента СК ,,Бадминтон-Разград“ подготвя отбор и ще участва идната събота и неделя в София на държавното отборно първенство – мъже и жени, за смесени отбори.


Цветан ТАНЕВ