shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Сдружение „Диабет - Исперих“ с официална регистрация
08 November 2017

В конферентната зала на администрацията в Исперих, в присъствието на около 30 души, се проведе отчетно-изборно събрание на сдружението на диабетиците от общината. Събранието се ръководеше от Юлия Георгиева – координатор на Националната асоциация „Диабет“ - София, основана през 1991 г. от ендокринолози, лекари и пациенти.


Г-жа Георгиева е председател и на дружеството в Силистра. Тя даде ценни съвети за необходимостта от регистрация и разказа за дейността на тяхното дружество.

На събранието присъстваха представители на Община Исперих – Нуртен Хаджива и Илхан Исмаил.

Дружеството в Исперих има много кратка история, но със забележителна дейност. Една много разтропана жена поемаше до днес грижите по ръководството и организацията на инициативите. На събранието обаче Димитричка Цонева отстъпи ръководството на един интелигентен мъж - Митко Валентинов. По скромното мнение на авторката на това съобщение, не е сбъркала. На новия председател се възлагат големи надежди във връзка с регистрацията на сдружението и изграждане и осъществяване на проекти с цел облекчаване живота на диабетно болните. Беше избран и управителен съвет - Митко Валентинов, Димитричка Цонева, Весиле Мемиш, Адем Шукри, Хатидже Саит. В контролния съвет са Цонка Пенчева и Петя Станчева.

Членовете на сдружението на диабетиците са 192-ма. Обединението и официалната регистрация е начин да бъдат чути проблемите, исканията и предложенията им. Това е и начинът да се подобряват животът, лечението и профилактиката на нашите съграждани. Като си помислим, колко много неща са необходими на здравия човек, а на болния - само едно - здраве.

Нека хората от общината знаят, че ако имат диабет или имат близки с диабет, могат да се обръщат към местното сдружение. Там ще разнообразят ежедневието си и ще се възползват от всичко, което държавата предоставя на диабетно болните.

За съжаление, здравето не е заразно като болестите, да не забравяме, че лесно може да го загубим и да бъдем съпричастни към проблемите на хората с диабет.


Милена НИКОЛОВА