shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Доктор по философия представя научно издание в Разград
08 November 2017

Докторът по философия Деян Пенчев ще представи пред разградската публика книгата си, в която разглежда възгледите на най-големия руски философ Владимир Соловьов и на Рудолф Щайнер. Премиерата на изданието ще бъде днес /8 ноември/ от 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.


На представянето авторът ще разкаже за своя научен труд, който акцентира върху идеите и съчиненията на двамата философи, както и практическото приложение на въведените от тях понятия.

Двамата имат много сходни идеи, а Щайнер се изказва изключително положително за Соловьов, като го нарича „философа с най-издигнатото понятие за Христос“, препоръчва на антропософите да го изучават и го определя за философ на бъдещето.

„В книгата Деян Пенчев се спира на възгледите на Владимир Соловьов и Рудолф Щайнер по два фундаментални философски проблема – развитието и познанието. На основата на детайлно проучване на множество отделни текстове и изказвания на Щайнер е направен сполучлив опит за синтез на неговия възглед за непосредствено даденото и за интелектуалното съзерцание. Особено важна част от книгата е тази, отнасяща се до онтологическото познание на Абсолютното при Соловьов“, казва за книгата доц. д-р Асен Димитров от Института за изследване на обществата и знанието при БАН.