shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Кръстовището до автогарата – кошмарът на разградските шофьори
08 November 2017

Огромни задръствания се образуват ежедневно в района на Т-образното кръстовище до автогарата в Разград. Опашките се вият оттам та чак до отбивката за паркинга до спортна зала „Абритус“. Най-натоварено в участъка е в часовете, когато стотици хора от квартала тръгват или се прибират от работа.


08_11_2017_tapa.jpgТъй като движението се регулира единствено от пътни знаци, потокът от летящите с предимство по бул.“Априлско въстание“ автомобили не секва, а чакащите на СТОП-а да завият по булеварда растат в аритметична прогресия.

В последните дни кошмарът за шофьорите е не само в пиковите сутрешни и вечерни часове, но и денем. Причината е извършващото се преасфалтиране на доста натоварени иначе улици в центъра, заради което ул.„Васил Априлов“ и ул.„Бели Лом“ се ползват като обходни маршрути.

Със или без ремонти обаче, в тази част на града проблем с трафика има и би било най-разумно и здравословно да се помисли за допълнителна регулация или реорганизация на движението. Докато това не се случи, клаксоните, задръстванията и рисковите маневри на изнервени шофьори ще си останат ежедневие.

Мила КЮЛЮМОВА