shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
ПФК "Лудогорец" праща на ЦСКА фактурата за щетите
08 November 2017

Всички щети, които феновете на ЦСКА нанесоха в неделя на сектора за гости на "Лудогорец арена", сме ги описали в доклада на делегата на Българския футболен съюз. След като изчислим техния размер, ще изпратим фактурата на ръководството на червения клуб, който трябва да плати безчинствата на своите привърженици.

Това заяви за "Екип 7" изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев и уточни, че огледът на пораженията е продължил цял ден в понеделник. По отношение на появилите се упреци за условията в оградения сектор „Г“ и намеците, че ще бъде сезирана УЕФА от ЦСКА, той коментира, че те са такива, защото немалка част от гостуващите фенове се държат агресивно и застрашават здравето и живота на останалите зрители, футболисти и служебни лица.

08_11_2017_cska_2.jpg

Безчинствата на феновете на ЦСКА съсипват футбола

08_11_2017_cska_1.jpgДербито на 15-ия кръг от Първа лига между "Лудогорец" и ЦСКА се очакваше с голям интерес от страна на многобройните почитатели на футбола. Тези, които искаха да усетят атмосферата на живо, в неделната вечер бяха на стадиона. Другите, които предпочитат домашния уют и удобствата, включително и възможността да гледат повторенията, бяха пред телевизора.

Мачът беше от съдбоносно значение, особено за гостите от София, които изоставаха с 5 точки и при загуба техните шансове за титлата драстично намаляваха. На ЦСКА им тежеше и фактът, че шест години така и не можаха да бият шампионите от Разград нито един път.

08_11_2017_cska_4.jpgЗаради големия залог, но най-вече заради някои известни особености на най-запалените фенове на червените, на стадиона "вря и закипя". В началото ултрасите на армейския клуб отказваха да влязат в сектора, обезопасен с дебела плексигласова преграда, който започнаха да наричат аквариум.

Още след влизането в сектор „Г“ младежите вместо да гледат нормално срещата, започнаха да буйстват. С изкъртени парчета желязо част от тях започнаха да драскат и да опитват да счупят прозрачното ограждение. Други опитаха да го подпалят. Трети сложиха грозен идиотски надпис, адресиран към собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Всички безчинства бяха видeни както от хората на стадиона, включително и полицията, така и от телевизионните зрители от цялата страна и не само.

Както е известно, ЦСКА постигна победа, която никой не оспорва и чрез която всъщност интригата в българското футболно първенство се възобнови. В тази победа обаче приносът е изключително и само на играчите и треньорите. Защо им трябваше на тези момчета да правят зулуми?

08_11_2017_cska_6.jpg08_11_2017_cska_5.jpg

08_11_2017_cska_7.jpgА щетите според изпълнителния директор на "Лудогорец" Ангел Петричев са хиляди, като до ден-два те ще бъдат изчислени точно. Те са подробно описани и изпратени по официален път в Българския футболен съюз, в чиито компетенции е да санкционира подобни прояви. Отделно от това, след като сметките са готови, от разградския тим ще изпратят фактура с получател ръководството на ЦСКА, което ще трябва да покрие разходите по ремонта.

Секторът за гости на "Лудогорец арена" ще бъде оправен, плексигласът подменен, но кой ще "ремонтира" първосигналните нрави на самозабравили се фенове? Това е въпросът...


Димитър КИРИЛОВ