Търсене

Начало Спорт ЦСКА продължи войната с Орлите с фалшифициране на подписи
ЦСКА продължи войната с Орлите с фалшифициране на подписи
10 November 2017

В сряда от ЦСКА разпространиха декларация, според която пет български клуба протестират официално с писмо срещу сектора за гости на „Лудогорец арена“ в Разград. Според текста на писмото привържениците на гостуващите отбори в Разград са подложени на произвол от страна на ръководството на ПФК „Лудогорец 1945“, тъй като „противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият „Аквариум“, който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло.


„Аквариумът“ освен че е неудобен за привържениците, също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим... От всичките 29 професионални футболни клуба в България единствено ПФК „Лудогорец“ предприема такива драконовски мерки спрямо привържениците на футболната игра и се опитва да обезсмисли самото посещение на футболните срещи в Разград. Единственият подобен случай е секторът за гости в Русе, където и в момента е опъната преградна мрежа, която създава сериозни рискове за феновете в случай на необходимост от бързо излизане от стадиона“.

Това се казва в писмото, за което от ЦСКА заявиха, че е подписано от още няколко клуба, сред които пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“. Малко след това обаче пловдивчани се разграничиха от писмото и категорично отрекоха да са подписвали и подкрепяли подобен текст. С други думи, ЦСКА просто са фалшифицирали предоставения на медиите текст.

По повод на тази декларация изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев пък отговори във „Фейсбик“. „Изобщо не се учудвам. Прави им чест на колегите от „Ботев“ и „Локо“. Сега очаквам и другите клубове да се разграничат, защото не им отива ролята на сателити. За сектора за гости отдавна сме казали, че ще се строи, но не заради манипулативните декларации на ЦСКА-София. А преди да пишат декларации, нека ремонтират съблекалнята за гости на Армията. Пред нея нашият сектор е като „Шератон“, заяви Петричев в социалната мрежа.

Странно е, че тъкмо ЦСКА се позовават в случая на „утвърдени норми и международни конвенции“.

Да, никъде в Европа няма „аквариуми“ и „клетки“. Но няма и такава „публика“. Интересно според какви международни конвенции и правила по стадионите може да вилнеят пияни и дрогирани типове, застрашаващи живота и здравето на останалите зрители, на футболисти, журналисти, на служебни лица. Говорим за измет, която троши, руши, блъска, гърми бомби, хвърля железа по терена и съседните сектори. Това беше „агитката“ на ЦСКА-София на последния мач в Разград, пък и не само на него.

Помним още случая преди няколко години, когато при едно дело за футболно хулиганство в Разград се разбра, че една от „фенките“ на ЦСКА си е напъхала пиратка в...най-невъобразимото място само и само да може да я вкара на стадиона и да я хвърли срещу някого.

Що за идиот си, за да направиш това, че и на туй отгоре да искаш „цивилизовано“ отношение към себе си?

Не просто да се обезопасяват в „аквариум“, а въобще на стадиона не бива да има място за такива.