shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Оставиха за постоянно в ареста наркомана, който наръга приятелката си с нож
10 November 2017

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Разград на 22-годишния Владислав В., който наръга с нож в корема 17-годишната си приятелка.

Магистратите са намерили за основателно искането на прокуратурата спрямо наркозависимия младеж от Дулово да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда.


На заседание във вторник, след като са се запознали със събраните до момента доказателства, съдиите са преценили, че съществува реална опасност Владислав да се укрие или да извърши ново престъпление, ако остане на свобода.

Междувременно пострадалата Н.Н. от Алфатар, която бе настанена в ОАИЛ с опасност за живота, е дошла в съзнание, съобщи наблюдаващият прокурор Сезгин Османов.

Припомняме, че Владислав В. вече е привлечен като обвиняем за опит за убийство и за държане на наркотични вещества.

Миналата седмица на ул. „Тополница“ до магазин „Била“ в Разград, младежът извади нож и нанесе с него няколко удара на приятелката си. Момичето бе откарано в болницата от случаен минувач, който бе станал свидетел на случилото се.

След предприетите бързи издирвателни действия Владислав беше открит и задържан, като стана ясно че той е с чисто съдебно минало, но е наркозависим. И при извършения при ареста му личен обиск полицаите откриха наркотични вещества.

Н.Н. е ученичка, работела е в Разград като сервитьорка.

Мила КЮЛЮМОВА