shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Дни на осмарския пелин и вино в Лозница
10 November 2017

За първи път Лозница ще бъде домакин на Дни на осмарския пелин и вино.

Предколедната проява, която ще премине под знака на прочутата в страната и чужбина напитка, ще бъде открита в 10 часа на 8 декември и ще продължи цяла седмица. Мястото е централният градски площад, където всеки ден до 20 часа ще бъдат разположени щандове за продажба на продуктите от винарската изба в Осмар, които превъзходно си подхождат с топлата скара, която ще дими постоянно.


Всеки жител на община Лозница може да се включи в конкурса "Цар на виното", като донесе мостра от собствено домашно вино.

Дните на осмарския пелин и вино в Лозница ще бъдат съпътствани от културно-музикална програма, която ще започва всяка вечер от 18 часа. Със свои изпълнения ще се представят последователно: гайдарски състав от Варна, Танцова школа "Рождество Христово" - Търговище, Оркестър "Перун" - Разлог, театрален колектив към НЧ "Развитие - 1904" - Търговище с театрална постановка "Мамут" по Станислав Стратиев, Кукерски състав от село Долна Секирна - Пернишка област, Весо Парцала – обявен като шоумен №1 на София.

Церемонията по избирането на Цар на виното ще бъде в сряда от 18 часа. Наградният фонд на конкурса включва бидон за вино, пръскачка за лозе, мелачка за грозде ...