shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.09.2018 г.
ekip7-small-2018-9-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Михаил Тодоров е новият главен секретар на Областната администрация
10 November 2017

Михаил Тодоров спечели конкурса за длъжността „Главен секретар на Областна администрация - Разград“. Заповедта за назначение бе подписана вчера от областния управител Гюнай Хюсмен след изтичане на сроковете за обжалване на резултатите от конкурсната процедура.


10_11_2017_mihail_todorov.jpgКакто "Екип 7" писа, за участие в конкурса документи подадоха трима кандидати, като до етапа „Защита на Концепция за стратегическо управление“ бяха допуснати двама от тях - М. Тодоров и бившият зам.-кмет на Завет Зюлфие Исмаил. Представянето им бе оценено от седемчленна комисия, председателствана от началника на отдел „Човешки ресурси“ в Министерски съвет Катя Славчева.

Михаил Тодоров встъпва в длъжност от 1 декември. Той е на 38 години и е роден в Разград. Завършил е ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, след това Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ във Варна, специалност „Управление на морския транспорт“, и Стопанска академия „Д.А.Ценов“-Свищов, магистратура по „Международен бизнес и мениджмънт“.

Работил е като аналитик проучване на пазари в „Дружба“АД, осем години като мениджър връзки с малки и средни предприятия в „Сосиете Женерал Експресбанк“, а до спечелване на конкурса в Областна администрация - Разград е бил финансов директор в частна транспортна фирма. Новият главен секретар обаче не пожела да назове името й.

През 2012-2013 г. Тодоров бе член на Районна избирателна комисия в Разград, а след това и неин председател. В мандата 2011-2015 г. бе общински съветник в Разград, а от ноември 2015 г. до януари 2017 г. – народен представител от ГЕРБ в 43-тото Народно събрание /на мястото на избрания за кмет Валентин Василев/.