shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Д-р Деян Пенчев заинтригува разградската публика със своите книги
13 November 2017

В края на миналата седмица д-р Деян Пенчев представи книгата си „Философските идеи на Владимир Соловьов и Рудолф Щайнер“ пред разградска публика. Авторът е родом от Разград и е доктор по философия, автор на повече от 30 статии, сред които 6 за Владимир Соловьов и 2 за Рудолф Щайнер. Негова статия е публикувана в специализираното философско списание за Соловьов в Русия „Соловьевские исследования“.


13_11_2017_dean-2.jpgЛектор на философски форуми, конференции и др. Много известни и търсени са книгите му „Хомеопатия – философия и практика“, който представлява сборник от 8 статии, писани в периода 2013–2016 г. и „Хомеопатия при болки в гърба и ишиас” (2017).  Само преди месец той я представи на разградчани, с която предизвика голям интерес и се изчерпи бързо. В нея са описани 30 хомеопатични случая, описани са 87 хомеопатични лекарства с техните ключови и основни характеристики за различни проблеми, свързани с врата, кръста, гръбначния стълб и др. Книгата включва: Ректориум за болките в гърба и ишиас, специално създаден от автора; Удебелен шрифт на най-важните и ключови симптоми; Деференциална диагноза между основните лекарства; Съвети за избор на лекарство и потенция и накрая литература за болките в гърба и ишиас и др.

В книгата „Философските идеи на Владимир Соловьов и Рудолф Щайнер“ младият автор разказва за живота, делото и личността на Владимир Соловьов и Рудолф Щайнер. Това е първото научно изследване, което разглежда съвместно философските възгледи на най-големия руски философ Владимир Соловьов (1853–1900) и на Рудолф Щайнер (1861–1925). Двамата имат много сходни идеи, а Щайнер се изказва изключително положително за Соловьов, като го нарича „велик философ“.

Посетителите в библиотеката бяха изключително заинтригувани от прилаганите на практика философски идеи и практики на Щайнер. Става дума за компоста, биоземеделието, неизползването на изкуствени торове и химикали, загрижеността му за биорегулацията и свързаността на човека с природата и продуктите, които произвежда. Загриженост за поддържане, залесяване и равновесие с природните сили. В своите предсказания преди 100 години той предрича, че ако започнат пчелите да умират – това е червен сигнал за предизвиканото неравновесие човек-природа, което ще доведе до бури, урагани и природни катаклизми.


Димитър ПЕТРОВ