Търсене

Начало Новини Интерактивно занятие в ПГО "Станка Николица" - Разград
Интерактивно занятие в ПГО "Станка Николица" - Разград
13 November 2017

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на открито интерактивно занятие в Професионална гимназия по облекло „Станка Николица“- Разград по проекта „Нашите пари“. Преди това той разгледа училището и се впечатли от компютърния кабинет, професионалните ателиета и оптимално оформения в бивша класна стая физкултурен салон.

13_11_2017_pgo.jpg

Хюсмен поздрави директора на ПГО Красимира Петкова за създадената добра обстановка за обучение на възпитаниците на училището, пожела й ефективно и в интерес на децата да се разходват отпуснатите от Министерството на образованието 250 000 лева за ремонт на покрива и оградата, подмяна на дограма и външно саниране.

190 са общо учениците в училището, 100 от тях са на дневно обучение. 12 от гимназистите между 9 и 12 клас са включени в проекта на асоциация „Нике“ и „Visa“ „Нашите пари“, който се реализира в 50 български училища и повишава финансовата грамотност на тийнейджърите.

Откритото занятие бе свързано с трудовите права на младите хора. Под ръководството на преподавателя Десислава Павлова учениците разиграха две проверки на трудови инспектори в предприятия от секторите, за реализация в които се подготвят в училището. След това обясниха какви нарушения са установили и какви са санкциите за тях. От отговорите на въпроси на гостите – Гюнай Хюсмен, началникът на РУО-Разград Ангел Петков и Русинка Димитрова от Бюро по труда - Разград, стана ясно, че младежите са усвоили добре основни понятия от трудовото законодателство, които ще са им полезни при професионалната им реализация.