shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Гецово бе домакин на събитие, посветено на европредседателството
13 November 2017

В Гецово се проведе първото информационно културно събитие, което се организира от читалище в Лудогорието. То бе под наслов „България – Гецово – Европа – мечти и реалност“ и се проведе със съдействието на Областна администрация - Разград и НЧ „Просвета 1883“-село Гецово. Събитието, което бе открито от зам.областния управител Евгени Драганов, се организира в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г. и е първото от общо четири, които провеждат читалища от област Разград със съдействието на Областна администрация - Разград.


13_11_2017_gecovo-17.jpg„Водещ принцип на работа по време на българското европредседателството ще бъде запазването на единството и солидарността между държавите-членки, като целта на България ще бъде да е балансьор и страна, която търси консенсус, компромис и разбирателство. Затова и мотото на Българското председателство е „Съединението прави силата“. То припомня за великата история на България, но и дава важен знак за бъдещето, в което трябва да продължим да сме единни и помежду си в нашата Родина, и в Европейския съюз! Европейският съюз няма да затрие нашата идентичност, оставаме си българи завинаги, да живее България!“, заяви в речта си пред гецовлии Евгени Драганов.

Младите таланти на Гецово представиха на сцената, украсена с европейски и български символи, именно непреходните традиции на народа ни. В програмата участваха малчуганите от ДГ „Здравец“-Гецово, танцова школа „Слънчеви ритми“, формация „Капчици“, Елица Генчева, Цветалина Генчева и танцова школа „Капанска магия“. Концертът завърши с изпълнение на химна на Европа „Ода на радостта“, изпълнена от всички участници в програмата.

Приносът на Областна администрация - Разград в събитието бяха две мултимедийни презентации за европредседателството и годишнината от членството на България в ЕС, представени от главен експерт Светлин Симеонов и таблата от изложбата „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, която включва снимки с дрон на 23 обекта от областта, изградени или ремонтирани по европейски проекти.