shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Съветниците в Лозница одобриха проекта за ремонт на уличната мрежа
13 November 2017

Реализацията на проекта „Ремонт и рехабилитация на улици и населени места в община Лозница“ е била одобрена на последната сесия на местния парламент. От решението, публикувано на сайта на градската управа става ясно, че проектът е на стойност 850 000 лева с ДДС. 200 000 лева от тях ще бъдат разпределени за асфалтирането на ул. „Тодювци“ в Каменар, още толкова ще отидат за ремонта на улиците „Родопи“ и „Христо Ботев“ в Трапище.


Останалата част от сумата ще се използва за рехабилитацията на ул. „Георги Бенковски“ , ул. „Ал.Стамболийски“, ул. „Тича“ и ул. „Даскал Пенчо“ в Лозница, както и за ул. „Еделвайс“ в Синя вода и ул. „Димчо Дебелянов“ в Гороцвет.

На заседанието на Общинския съвет е одобрено още дофинансиране за Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски” в града. Решението е взето във връзка натрупани от училището сериозни задължения за такса смет и данък недвижими имоти – общо 43 000 лева за 2015, 2016 и 2017 година.

Останалите две докладни от последната сесия са свързани с разпореждания с имоти.

Чрез публичен търг с явно наддаване, който е насрочен за 28 ноември, под наем ще бъдат отдадени училищният бюфет СУ „Христо Ботев“ в Лозница и два общински терена в село Бели Лом. Направо за продажба пък ще бъде пуснат поземлен имот, отреден за промишлени и складови дейности на ул. „Освобождение“ в града. Началната му тръжна цена е 3612 лева, като от решението става ясно, че към имота е заявен интерес.