shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Задържаха разградчанин за трафик на хора
13 November 2017

34-годишен мъж от Разград е бил арестуван за трафик на хора в началото на миналата седмица.

Първоначално Кристиян Г. е бил задържан с прокурорско разпореждане за срок до 72 часа, в петък по искане на наблюдаващия случая държавен обвинител Районният съд му е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


На 7 ноември младият мъж е бил привлечен като обвиняем по чл.159а, ал.2 от Наказателния кодекс за това, че е набирал и транспортирал непълнолетни, които да бъдат използвани за развратни действия независимо от тяхното съгласие.

Вече му е повдигнато и второ обвинение, то е по чл.155, ал.5 от НК и е за свождане към проституция с користна цел на лица, които не са навършили 18 години.

Задържаният Кристиян Г. е криминално проявен и осъждан. В по-голямата си част незаконните му прояви са свързани с престъпления против собствеността.

По наша информация той безработен, търпял е ефективна присъда, а след като е излязъл от затвора е заминал за чужбина. В последните години е бил зад граница.

В отговор на наше запитване, от прокуратурата съобщиха, че на този етап няма да оповестят подробности за това колко време е продължила незаконната дейност, за къде е трафикирал момичетата задържаният и колко са те, тъй като разследването по случая продължава.

Мила КЮЛЮМОВА