Търсене

Начало Култура Председателят на СБП Боян Ангелов представи новата си книга в Разград
Председателят на СБП Боян Ангелов представи новата си книга в Разград
22 November 2017

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов представи новата си поетична книга „Помръкнала е реката“ пред разградските ценители на изящното слово.

Творческата среща беше организирана от Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града.


22_11_2017_angelov-2.jpgПред събралата се публика в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ творчеството на автора представиха разградските поети Пламен Панчев и Димитър Петров. Част от най-новите му стихове прочете Марияна Стефанова, а Мила Маринова рецитира стихове на поети от Разград, които са включени в последната антология, подготвена от Ангелов.

Всяка година издателството на СБП „Български писател“ отпечатва антология с български автори, за 2016 година в изданието са включени стихове на Емилия Пройнова, Димитър Петров, Дулинко Дулев и Пламен Панчев.

Пред участниците в срещата Ангелов обяви, че има намерение да предложи на годишно събрание на организацията Иван Вазов да бъде обявен за почетен председател за всички времена на Съюза на българските писатели„ „Няма друг автор, наричан „народен поет“ и патриарх на българската литература“, аргументира се авторът.

Членството в Съюза на българските писатели, девалвацията на творческата професия, мястото на литературата в съвременния живот и образованието бяха дискутирани на литературната среща.

На събитието присъства заместник областният управител Евгени Драганов, който от името на областния управител Гюнай Хюсмен поднесе букет на госта, поиска и автограф след като си купи най-новата му книга.