Търсене

Начало История Историята на капанците от село Дряновец излезе от печат
Историята на капанците от село Дряновец излезе от печат
29 November 2017

След година и половина упорит труд историята на село Дряновец е факт. Всеки, който разгърне страниците на книгата, ще се докосне до историята на селото, което е създадено още в античността. Ще има възможност да проследи развитието му през вековете, да се запознае със занаятите и поминъка на хората от селото, с революционното им минало. От село Дряновец са тръгнали личности, които с таланта и професията си са допринесли за развитието и прославата му - разказ за техния живот ще намерите на страниците на книгата.


29_11_2017_dranovec-1.jpgЧитателите ще имат възможност да се запознаят с развитието на образованието, читалищната и църковната дейност, с развитието на здравеопазването, със стопанското и социално развитие , с административния статус и управлението на селото. Те ще научат за бита, облеклото и народните обичаи в селото.

От книгата лъха духът на капанеца - изключително трудолюбив, смел и гостоприемен. Специална глава е отделена на развитието на селото по време на демокрацията. Като автор се опитах да отразя събитията безпристрастно и обективно, а доколко съм успяла, ще кажат читателите.

29_11_2017_dranovec-2.jpgИскам да благодаря на всички хора от селото, които ми помогнаха, за да стане книгата факт. Специални благодарности на кметицата Христина Михнева /идеята да се захвана с тази трудна, но приятна задача, бе нейна/, на Димка Бабова - редактор на книгата , на г-н Иванов, който подготви предпечатния вариант, на служителите от „Държавен архив“ - Разград, Регионалния исторически музей, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на издателство „Полиграф“.

Представянето на историята ще се състои на 02.12.2017 година от 10,30 часа в читалището в село Дряновец. Всеки, който желае, може да присъства - входът е свободен. Вече пътува и автобус до селото, така че заповядайте.

 

 

Калинка ТОДОРОВА,

автор на историята