Търсене

Начало Искам думата д-р Валентин Василев: Противопоставяме се на всички опити да бъдем отклонени от правилния път!
д-р Валентин Василев: Противопоставяме се на всички опити да бъдем отклонени от правилния път!
01 December 2017

Омерзен, разочарован, но не и изненадан, останах след развитието на проведената на 28 ноември сесия на Общински съвет в Разград, на която бе свален достоен професионалист и честен човек - председателят Надежда Радославова и на нейно място бе избран Стоян Ненчев от БСП.


mitko-hancev1.jpgТакива са правилата на демокрацията и те са за всички ни


От предоставения ни текст от пресцентъра на Община Разград логично възникват поне два въпроса.

Първо, г-н Василев като лидер на ГЕРБ ли дава това изявление или като кмет? Защото като кмет той трябва да работи и взаимодейства, иска или не, с всички общински съветници, независимо от тяхната партийна принадлежност, защото гражданите на Разград са направили точно такъв избор, който трябва да бъде уважаван. Такива са правилата на демокрацията и не е редно, щом някой не е съгласен с теб и не мисли като теб, той бъде обявяван за „продажник“. Пък и няма как само ти да си правият, само твоят път да е правилният, а всички други да са некомпетентни и грешни.

От тридесет години наблюдавам нещата в Разград и съм видял отдавна, че свестни и компетентни хора има във всички партии, въпросът е как те да работят заедно, а не да се конфронтират по признака „наши-ваши“, „сини-червени“ и пр. Както казваше един мъдър китаец – архитектът на съвременен Китай Дън Сяопин, в повечето случаи въобще не е важно дали котката е бяла или черна, важно е да лови мишки, т.е. да върши работа. Може би пък това особено важи и за избора на председател на Общинския съвет? Предстои да видим.

Второ, ако смяната на председателя от съветниците на БСП, ДПС и РФ на последната сесия е било спазарен вот и продажни игри на някакво ново мнозинство, то значи ли, че и участието на ДПС в управляващото мнозинство с ГЕРБ до този момент също е било спазарен вот и продажни игри? Що за разбиране за управление на община е това?

Не е нормално, когато било Реформаторският блок, било ДПС, било друга формация или независими те подкрепят за полезни идеи и предложения – съветниците да са добри и компетентни, а когато не приемат някое твое неправилно или недобро решение – да са вредни участници в задкулисни игри.

Мисля, че политкомисарският подход и тон, конфронтацията и незачитането на другомислещия няма да доведат до нищо хубаво за нашите съграждани. Този филм вече го гледахме.


Митко ХАНЧЕВ,

журналист, гражданин и общински съветник, който никога не е участвал и няма да участва в никакви мнозинства, освен в едно – мнозинството на разума и обществения интерес

valentin-vasilev1_3.jpgОт доста време се утвърди една безпринципна коалиция в местния парламент между старите партньори БСП и ДПС, на които вече послушно пригласят и съветниците от Реформаторски блок. Последните, които се биеха в гърдите, че са основатели на промяната и демокрацията в България, вчера официално наречени „другари“ от Елка Неделчева, затвърдиха своята дружба със спазарения си вот. Те безкомпромисно връщат Разград в миналото, водени единствено от своите лични интереси и продажни игри.

Горд съм, че нито веднъж не дадох повод да нарекат мен и екипа ми „подкупни“, „алчни“ или „измамни“. Горд съм, че нашата промяна е видима, а задкулисните игри, на които категорично заявявам, че няма да се поддадем, оставям на новото мнозинство БСП, ДПС и Реформатори, които доказаха, че нямат компетенциите дори да проведат адекватно и една сесия.

И така, с илюминации посред бял ден, Разград получи своите стари/нови „другари“, на които народът преди време показа червен картон. Въпреки това, аз и екипът ми, ще продължаваме да работим за доброто на общината, като се противопоставяме на всички опити да бъдем отклонени от правилния път.


С уважение,

д-р Валентин ВАСИЛЕВ, кмет на Община Разград

29.11.2017 г.