shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Гецовлии си връщат Капанския събор?
01 December 2017

Вчера в Гецово стартира подписка за връщането на традиционния Капански събор в селото.

Главен инициатор на родолюбивото дело е Марийка Петрова. В инициативния комитет влизат още две жени - Надежда Петкова и Пенка Маринова, всяка от които също обикаля по домовете. Подписи се събират и в местния пощенски клон. Предстои да бъде разкрит пункт и в центъра на Разград, най-вероятно на Ларгото.


01_12_2017_kapanci.jpgМотивите за инициативата е, че шест години съборът се е провеждал на естественото му място - в центъра на Гецово. Освен многобройните гости от Разград и други населени места, той е посещаван от почти цялото население на селото, включително и от най-възрастните му жители. Според инициаторките преместването му на Пчелина не е удачно решение и е създало редица неудобства именно на кореняк капанците.

Целта е подписката да приключи до първата десетдневка на декември, сред което тя ще бъде депозирана за разглеждане в Общинския съвет на последното му заседание за годината.

Тази година Капанският събор се проведе за първи път в местността Пчелина. Кметът Валентин Василев мотивира предложението си с това, че проявата се е разраснала и трябва по-широко място.

Преместването на събора обаче породи съмнения сред хората, част от които смятат, че така те се наказват заради факта, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гецово не можа да спечели частичните местни избори.


Димитър КИРИЛОВ