shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Отлична игра на грм М. Николов и мм Ив. Енчев в Германия
04 December 2017

Водещите състезатели на ШК "Абритус" - Разград гросмайстор Момчил Николов и международен майстор Ивайло Енчев се представиха отлично в силен турнир в Германия. Той се проведе в едно от предградията на Франкфурт на Майн и в него се включиха 248 играчи от цяла Европа. В крайното класиране Николов е шести, а Енчев - седми.


В Бургас завърши традиционният открит турнир "Никулден", посветен на празника на града. Сред 60-те участници бяха и петима разградчани. Най-добре от тях игра мс Росен Русев, който спечели втория приз за състезатели с рейтинг до 2200. След него се нарежда мс Иво Владимиров, който е четвърти при ветераните и при шахматистите с ЕЛО до 2000.

Умората от Германия ядно си е казала думата, тъй като в основното класиране Ивайло Енчев е 18-ти. Останалите двама разградски шахматисти - мс Петър Арнаудов и юношата Антонио Тодоров, заеха места в първата половина на таблицата с класирането.

В сряда от 18 часа в шахзалата на ул. "Бузлуджа" /до Дом на техниката/ ще започне предпоследният, девети блицтурнир от веригата на ШК "Абритус" за определяне на най-бързия шахматист на Разград за 2017 година.