shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Наградиха спортистите на Разград за 2017 година
06 December 2017

Вчера на официална церемония се проведе награждаването на 10-те най-добри спортисти на Разград. Наградите връчиха кметът на общината Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Стоян Димитров Ненчев и зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

06_12_2017_nagradi_2.jpg

06_12_2017_nagradi-4.jpg06_12_2017_nagradi_1.jpg06_12_2017_nagradi_3.jpg

06_12_2017_nagradi_4.jpgТези спортисти и треньори прославят Разград в национални и международни състезания, каза в приветствието си кметът Василев и допълни: „Горд съм, че като кмет мога да съдействам и да им помагам за тяхното развитие. Горд съм и че в Разград спортистите намират уважението и признанието от нашите съграждани и това ги мотивира за покоряване на нови върхове. Надявам се, че ще успеем скоро да завършим другата спортна зала, за да може част от спортистите да има свой „дом“.

Кметът на Разград връчи наградата на носителя на първото място в спортната десетка тази година Мирослав Минчев – състезател по колоездене на СКК „Спринт“. Вторият в класацията също получи наградата си от Валентин Василев, това бе Николай Пенчев – състезател по културизъм на СКК „Гладиатор“. Третият отличен бе Марсело Коща – Марселиньо, футболист на „Лудогорец“.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев връчи наградата на четвъртия в класацията - Ивайло Енчев – състезател по шахмат на ШК „Абритус“. На останалите в десетката: 5.Момчил Николов – състезател по шахмат на ШК „Абритус“, 6. Пламена Иванова – състезател по бокс на СКБ „Олимпия“, 7. Валентин Хаджиев – състезател по лека атлетика на СКЛА „Лудогорец“, 8. Деница Асенова - състезател по лека атлетика на СКЛА „Спорт Атлетик“, 9. Ердинч Таукчу - състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“, 10. Димитрина Георгиева – състезател по културизъм на СКК „Гладиатор“, наградите връчиха зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и председателят на ПК по спорта, младежта и туризма Галин Парашкевов.

Наградата „Най-добър отбор на община Разград“ бе връчена от кмета на ПФК „Лудогорец 1945“ – футбол, мъже.

Още две отличия връчи кметът: награда за най-перспективен млад състезател на Мартин Петков – футболист от юношеската школа на „Лудогорец“, и награда за най-добър треньор на Георги Георгиев – треньор по културизъм на СКК „Гладиатор“.

Отличените получиха специални гравирани плакети и парични премии.

В началото на церемонията кметът връчи плакет на Община Разград на отличената най-красива спортистка в България на конкурса Miss BGAtletic - лекоатлетката Димана Йорданова от Разград.

По традиция още две допълнителни специални награди връчи главният редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев – отново на Димана Йорданова – Мис BGatletic, и на Игор Пластун от „Лудогорец“ - за прослава на името на Разград не само като спортист, но и с изявленията си в украински медии /наградата му бе получена от изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев/. През лятото в свои интервюта в родината си Пластун разказа подробно не само за клуба, но и колко хубав град е Разград, колко са приветливи и добри неговите жители и призова сънародниците си да идват на туризъм в града на „Лудогорец“ и в България.

Друга специална награда даде депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова - картина на Георги Георгиев от СКК „Гладиатор“, отличен като треньор на 2017 за Разград.