shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Областният управител дари лични средства на хората с увреждания
06 December 2017

Внимание засвидетелства властта на хората с увреждания в Лудогорието по случай международния им празник – 3 декември.

Областният управител Гюнай Хюсмен, заместникът му Евгени Драганов и главният секретар на администрацията Михаил Тодоров бяха гости на тържеството на Дружеството на инвалидите в Разград. Събитието бе посветено и на наближаващите Коледа и Нова година.

06_12_2017_hora-1.jpg

06_12_2017_hora-3.jpg„С вашия труд вие сте създали днешна България, вие сте създали днешния Разград, ние не можем да запазим това, което сте направили, дълбок поклон пред вас. Знайте, че в мое лице имате приятел и цялата областна управа е на ваше разположение, в готовност да откликне по всяко време за решаване на проблемите ви“, увери присъстващите губернаторът. Изпрати и поздрави от името на премиера Бойко Борисов на 530-те членове на общинската организация.

На председателя на дружеството Иванка Петкова Гюнай Хюсмен поднесе саксия с коледна звезда, подарък от областната администрация. По-късно, впечатлен от енергията на хората с увреждания, той дари 100 лева от личните си средства за дейността на организацията.

Кметът на Разград Валентин Василев също приветства лично членовете на дружеството, пожела им да бъдат заобиколени от любимите си хора и да не забравят, че Община Разград винаги ще дава нужното, за да се чувстват пълноценни, ангажирани и щастливи.

06_12_2017_hora-5.jpgИ в този случай кметската управа помогна за реализирането на празника на Съюза на инвалидите в Разград, като съдейства за празничния обяд, съпроводен с музикална програма, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Концертът за 3 декември изнесоха възпитаниците на Жулиета Иванова и Румен Иванов от детска танцова школа „Хорце“ към ЦРД, хора с тях играха и най-възрастните участници в тържеството.

Сред 20-те юбиляри през годината, от които най-възрастните на 80 години, бе разиграна томбола с награда мобилен телефон, онези, които не спечелиха, пък получиха по-малки подаръци.

Международният ден на хората с увреждания бе отбелязан и в Социалния дом в Исперих, където се събраха 70 членове на организацията от Исперих, Малък поровец, Йонково, Свещари, Китанчево, Делчево и други населени места.

Областният управител успя и тях да поздрави лично и да ги увери, че ще се полагат усилия за облекчаване на живота им. 100 лева лични средства той дари и на исперихската организация.

Кметът на общината Бейсим Руфад бе изпратил поздравителен адрес, а лидерът на местната структура на ГЕРБ Виолета Тодорова поднесе на всички изработени от нея подаръци.

Тодор Денев изпълни свои сатирични стихотворения, които развеселиха присъстващите.