shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Разградчанин погаси дълг за парно с над 720 кг жълти стотинки
06 December 2017

Своеобразен рекорд по упоритост и последователност на действията постави разградчанинът Филип Филипов. За пореден път в разстояние на няколко месеца той стовари пред касите на "Топлофикация" три 10-литрови туби от минерална вода, пълни с дребни монети от по 1 и 2 стотинки. Сега общото тегло беше 126 килограма, а общата стойност на жълтите стотинки - 700 лева.


06_12_2017_parno.jpgТози шести транш се оказа последен в погасяването на задължение към топлофикационното дружество за апартамент в блок "Славяни", в който от години не се ползва парно, но се начислява такса сградна инсталация. Както вече нееднократно писахме Филипов е избрал този нетрадиционен начин на плащане в знак на протест срещу несправедливото начисляване на таксата, което ощетява всички отказалите се абонати на "Топлофикация".

Конкретната история е следната - Филип Филипов е зет на собственика на апартамента, в който през 2008 година са смъкнати радиаторите, а тръбите - затапени. Въпреки това към партидата са натрупани 3500 лева, а още 700 лева са добавени като разходи за наетия от "Топлофикация" частен съдебен изпълнител. Последният започнал да описва имуществото в апартамента и заради реалната опасност за изгубят жилището, хората били принудени да предприемат действия по издължаване на сумата.