Търсене

Начало Новини Появиха се фалшиви електронни фактури, разпространявани от името на „Енерго-Про“
Появиха се фалшиви електронни фактури, разпространявани от името на „Енерго-Про“
06 December 2017

„Енерго-Про“ информира, че са регистрирани фалшиви съобщения по електронна поща, които по външен вид наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури. Тези съобщения нямат нищо общо с „Енерго-Про“. Компанията съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.


Електронните фактури, издавани от „Енерго-Про“, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от компанията и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус /в редакцията също получихме такова фалшиво съобщение от адрес onekabuki@with-one.net/.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на „Енерго-Про“, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.