shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Коледен сребрист смърч ще заблести на площада в Разград
06 December 2017

Хиляди лампички, електрически гирлянди, светеща шейна с Дядо Коледа и 11-метров сребрист смърч ще създават празнично настроение на разградчани, това съобщи Виолета Антонова – главен експерт „Култура“ в община Разград.

Коледното дърво тази година ще бъде украсено с 12 000 лампички и 95 светещи елемента. Около елхата ще бъде разположена шейна с Белобрадия старец от Лапландия, а на площад „Ларго“ ще има коледен кът със светещо дърво, елен и брезова пейка, както и специален кът за деца.


В градинката до Следствието ще бъде поставена елха със светкавици и светеща ваза, а улица „Паркова“ ще бъде пременена с фенери и елха. Главните улици на града също ще греят, по

булевард „България“ ще има новогодишна украса със светещо пано, по улица „Иван Вазов“ ще има елха и светещи висулки.

Празничните светлини на градското коледно дърво ще бъдат запалени на 11 декември от 18 часа пред Общинския културен център, който също ще бъде украсен с 11 300 лампички.

Събитието ще започне с новаторско дръм-шоу със сценични пироефекти, което ще представят изпълнителите от група „Вакали“ . След запалването на светлините на елхата ще пристигне Дядо Коледа, за да получи лично писмата на децата от Разград с желаните от тях подаръци.

В навечерието на Рождество Христово Община Разград организира и Коледен концерт, който ще се проведе на 20 декември, от 18.30 часа, в залата на Общинския културен център. На сцената ще излязат изпълнителите от Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ от Бургас. Съставът има три основни формации – женски хор на основата на открито народно пеене, оркестър от народни инструменти и смесен танцов състав. Зрителите ще видят фолклорни песни и танци от всички етнографски области на страната, както и стари народни обичаи от Странджанския край.

Главен художествен ръководител на ансамбъла е Марио Егов, диригент на оркестъра е Николай Чапкънов, Любен Касабов е диригент на ансамбъла, Ивайло Стоянов е балетмайстор, а Атанаска Бонева – хормайстор.

Последното културно събитие за тази година ще бъде Новогодишен концерт с участието на група „Сода акустик“. На открита сцена, пред паметника на Майстор Манол, бандата ще изпълни български поп и рок парчета в акустични аранжименти. В навечерието на новата 2018 година зрителите ще чуят златните хитове на любими групи и изпълнители като „Тангра“, „БТР“, „Щурците“, „Сигнал“, „Диана Експрес“, „Авеню“, Милена.

По традиция танцьори от Капанския ансамбъл ще поведат първото хоро за годината, а зрителите на площада ще се сгряват с танци и чаша червено вино.


Антония КИРИЛОВА