Търсене

Начало Новини Ученик от Цар Калоян – първи в международния конкурс „С очите си видях бедата“
Ученик от Цар Калоян – първи в международния конкурс „С очите си видях бедата“
06 December 2017

17-годишният възпитаник на СУ „Христо Ботев“ - Цар Калоян Драгомир Друмев стана победител в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Церемонията по награждаването се проведе вчера в Националния дворец на децата, а на нея присъстваха заместник министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Лиляна Станкова – Пройчева, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов и други високи гости, както и педагози, директори на училища, участници и родители.


06_12_2017_nagradeni1.jpgДо заключителния национален етап са достигнали творбите на над 480 деца, като във всяка от категориите отличия са били присъдени в три възрастови групи и така с предметни награди и грамоти от конкурса са били удостоени 35 млади творци, съобщиха от МВР.

Рисунката на Драгомир Друмев е класирана на първо място в първа категория при възрастовата група от 14 до 18 години.

Припомняме, че тази година талантливият тийнейджър за пореден път стана победител в областния етап на конкурс. Тъкмо това му даде право на участие и в заключителния национален кръг, който бе с международно участие, а в него бяха отличени и творбите на няколко деца от Афганистан и Сирия.

Тържествената церемония вчера бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.

Съорганизатори на конкурса „С очите си видях бедата“ са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури, председател на което е бил старши преподавателят от Националната художествена академия Страхил Ненов. Мила КЮЛЮМОВА