shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.10.2018 г.
ekip7-small-2018-10-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Отличиха доброволци със званието „Рицар на добрата воля“
06 December 2017

49 млади хора грабнаха призовете „Рицар на добрата воля“ и „Доброволец за 2017 в област Разград“. Церемонията по награждаването се проведе навръх Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Отличия получиха момичета и момчета, които активно са участвали в проектите и инициативите на „Център на НПО – Разград“ и „Младежки форум 2001“.


06_12_2017_ricar-3.jpgОрганизаторите на събитието Диляна Георгиева и Венцеслава Енчева отбелязаха, че над 1000 доброволци са подкрепили дейностите на неправителствените организации. Най-масова подкрепа срещна кампанията „Да изчистим България за един ден“, в която се включиха десетки младежи от седемте общини на Разградска област и събраха 360 чувала с боклук.

Поздравления получиха участниците в спортен турнир, посветен на Лозница, както и

младите репортери, които през годината списваха деветия брой на „Вестник без име“.

С медали „Рицар на добрата воля“ за специални заслуги се окичиха седем доброволци – Силвена Георгиева, Цветомир Василев, Тугай Рейхан, Дуйгу Айри, Теодор Грънчаров, Стоян Енчев и Сандрина Горанова.

Грамоти и предметни награди получиха всички участници в доброволческите кампании, а след официалното награждаване те се запознаха с новия проект „Младежка банка“, който реализира „Младежки форум 2001“.

Срещата завърши с пожелания към младите хора да не спират да правят добрини, да даряват безусловно и да намерят своята лична благородна кауза.

Антония КИРИЛОВА