Търсене

Начало Новини Отличиха доброволци със званието „Рицар на добрата воля“
Отличиха доброволци със званието „Рицар на добрата воля“
06 December 2017

49 млади хора грабнаха призовете „Рицар на добрата воля“ и „Доброволец за 2017 в област Разград“. Церемонията по награждаването се проведе навръх Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Отличия получиха момичета и момчета, които активно са участвали в проектите и инициативите на „Център на НПО – Разград“ и „Младежки форум 2001“.


06_12_2017_ricar-3.jpgОрганизаторите на събитието Диляна Георгиева и Венцеслава Енчева отбелязаха, че над 1000 доброволци са подкрепили дейностите на неправителствените организации. Най-масова подкрепа срещна кампанията „Да изчистим България за един ден“, в която се включиха десетки младежи от седемте общини на Разградска област и събраха 360 чувала с боклук.

Поздравления получиха участниците в спортен турнир, посветен на Лозница, както и

младите репортери, които през годината списваха деветия брой на „Вестник без име“.

С медали „Рицар на добрата воля“ за специални заслуги се окичиха седем доброволци – Силвена Георгиева, Цветомир Василев, Тугай Рейхан, Дуйгу Айри, Теодор Грънчаров, Стоян Енчев и Сандрина Горанова.

Грамоти и предметни награди получиха всички участници в доброволческите кампании, а след официалното награждаване те се запознаха с новия проект „Младежка банка“, който реализира „Младежки форум 2001“.

Срещата завърши с пожелания към младите хора да не спират да правят добрини, да даряват безусловно и да намерят своята лична благородна кауза.

Антония КИРИЛОВА