shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 9.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-9.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Десислава АТАНАСОВА: Откакто съм избрана, в Лудогорието са инвестирани 7 000 000 лева
06 December 2017

Проекти за общо 7 000 000 лева са финансирани във всички общини на Разградска област за изминалите месеци откакто нашият екип от ГЕРБ /в законодателната, изпълнителната и местната власт/ работи за региона. Имам уверението на АПИ, че през следващата година ще бъдат завършени ремонтите на пътя Разград - Търговище и пътя Разград - Кубрат - Тутракан.


06_12_2017_deputat.jpgИмам и обещанието на финансовия министър, че Лудогорието ще продължи да е сред приоритетите на правителството и ще бъдат финансирани подобни инфраструктурни проекти. Министър Горанов пое ангажимент пред мен и кмета на Разград д-р Валентин Василев, че през следващата година ще бъде подпомогнат и ремонтът по сградата на училище "Христо Ботев", където ще се премести Математическата гимназия“.

Това заяви вчера в Разград народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на своеобразен отчет за дейността си досега. Тя допълни, че се полагат усилия за подобряване на резултатите на учениците в региона от държавното външно оценяване и припомни, че заслуга на ГЕРБ е запазване на училищната инфраструктура в Исперихска община. Депутатката съобщи, че в резултат на работата на новото ръководство на МБАЛ "Св.Иван Рилски" просрочените задължения са намалени с 500 000 лева.

Десислава Атанасова коментира и смяната на председателя на Общинския съвет в Разград. Според нея е неразбираемо защо хора от дясното политическо пространство са гласували в интерес на социалистите. "Това е демонстрация на безпринципно обединение. Не ми се ще да смятам, че обяснението на всичко това е, че социалисти, обръчи и приватизатори са едно цяло и просто през годините са се наричали с други имена. За мен ще бъде положителна изненада, ако председателят на Общинския съвет се абстрахира от волята на политическата си група. Като гледам обаче какви оценки за местната власт дава колегата Денчо Бояджиев, се съмнявам, че председателят /б.р. Стоян Димитров/ би се разграничил от тази позиция, която е и на цялата им партия", каза Атанасова.


Димитър КИРИЛОВ