shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Обявиха победителите в Коледното математическо състезание
15 December 2017

 

Най-добрите математици от Разградска област ще бъдат наградени на 19 декември заотличното си представяне в Коледното математическо състезание, организирано от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Първокласниците Гьокай от ОУ „Отец Паисий“ и Теодор от ОУ „Васил Левски“ си поделят първото място при най-малките. С максимален брой точки – 60, е второкласникът Никола Ганев от СУ „Христо Ботев“.

МГ „Акад. Никола Обрешков“.

15_12_2017_koledno.jpgНай-висок резултат в групата на третокласниците постигна Румен Монев от ОУ „Васил Левски“, който се класира на второ място. При четвъртокласниците също няма първо място, а на втора позиция застана Ния Койчева от НУ „Васил Левски“ в Лозница. Сред петокласниците на първо и трето място са Мая и Теодора от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, а на второ – Александър от ОУ „Васил Левски“.

В групата на осмокласниците първото място грабна Павел Дамянов от Математическата гимназия. В девети клас се присъжда само трето място, което си поделят Джан Неджмидин от ПТГ „Шандор Петьофи“ и Моника Дацова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, в десети клас също на трето място е Иван Досев от ППМГ. В най-горната възрастова група 11 – 12 клас на първо, второ и трето място са ученици от ППМГ и ПГПЧЕ, съответно Габриела Йорданова, Мария Симеонова и Мартин Пенев.

Освен подаръци за най-добрите математици ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ ще връчи и парична сума на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“. Тя е събирана в продължение на десет дни по идея на петокласниците и тяхната преподавателка по български език Ирена Димитрова. Децата изработиха картички, сладкиши, коледни сувенири и ги разпродадоха с благотворителна цел. Базарът стартира в деня на Коледното математическо състезание и все още продължава.


Даниела КУМАНОВА