Търсене

Начало Оживление Деца се учат на предприемачество с коледен базар
Деца се учат на предприемачество с коледен базар
22 December 2017

Изящни произведения от стъкло, дърво, природни материали и текстил продаваха учениците от група „Арт палитра“, формирана в ОУ „Васил Левски“ по проекта „Твоят час“.

Малките творци от 5 до 7 клас, под ръководството на Албена Кирилова, организираха коледен базар във фоайето на учебното заведение. Целта на инициативата бе да насърчи предприемаческия дух на децата, те да оценяват високо своя труд и да се научат да продават своите произведения.


22_12_2017_bazar-2.jpgНа щандовете бяха изложени красиви творби, които учениците са изработвали в продължение на два месеца. Те са рисували върху стъкло и дърво, работили са с техниката декупаж и са усвоили тънкости в художествените занаяти. Резултатът от тяхното творческо вдъхновение и фантазия видяха всички посетители на базара, които си купиха уникални ангелчета, звездички, играчки за елха, свещници, красиво декорирани чаши и сувенири.

В крайна сметка децата събраха над 100 лева, с които ще купят нови материали за работа. По този начин инвестират в следващия великденски базар, който ще организират през пролетта с благотворителна цел.


Антония КИРИЛОВА