Търсене

Начало Оживление Коледно тържество с концерт и водосвет организираха в Социалния патронаж
Коледно тържество с концерт и водосвет организираха в Социалния патронаж
22 December 2017

Коледно тържество за потребителите на Домашния социален патронаж в Разград беше организирано в сряда. В празничната програма участваха ученици от 3 „г“ клас в ОУ „Васил Левски“, изпълнители от ДМШ „Илия Бърнев“, читалище „Напредък“ и танцова студия „Фея Данс“. Отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за Игнажден.

 22_12_2017_patronaj-1.jpgБлагодарение на разградски фирми и частни лица за всички присъстващи беше осигурена почерпка.

Тържеството бе уважено и от властта в лицето на областния управител Гюнай Хюсмен, заместника му Евгени Драганов, главния секретар на областната администрация Михаил Тодоров и кмета на Разград Валентин Василев.

Губернаторът отправи поздрав към близо 800-те потребители на Домашния социален патронаж и всички 37 служители в институцията. Гюнай Хюсмен благодари на кмета Василев и общинска администрация за това, че отделят специално внимание на възрастните хора и хората в нужда.

Имате пълната подкрепа на държавата, денонощно сме готови да откликнем на всяка болка, каза още областният управител.

Освен по патронажната грижа, екипът на ДСП работи и по други проекти за подобряване живота на социално слабите хора. Те са свързани с безплатна трапезария, осигуряване на топъл обяд и център за социални услуги. Благодаря за подкрепата на Общината. Разградският патронаж е сред най-големите в страната, заяви директорът на институцията Янка Георгиева.

Трябва да благодарим на хората от персонала, защото зад грижата, която се полага за всеки един потребител, стои огромен труд. Очакваме в началото на новата година да приключи проектът за топлия обяд, но да подпишем отново договор, за да продължи тази социална услуга, която помага на толкова много хора, каза кметът Валентин Василев.