Търсене

Начало Искам думата Премиерът и правителството се изплюха на разградчани в сурата. На кмета – също!
Премиерът и правителството се изплюха на разградчани в сурата. На кмета – също!
28 December 2017

 

 

И какво стана, мои съграждани, с нашите проблемни лъвчета?

Усетихте ли как нашето любимо правителство ни се изплю право в сурата?

Как отново доказа, че нашият регион, че хората, които живеем тук, че нашият глас нищо не струва, че ние не можем да отстояваме своята собственост и своите желания...

 

 

 

Как двадесетина кресливи българи и някакви представители на някакви чужди фондации успяха с подкрепата на правителството и лично на премиера да хвърлят в кошчето за боклук дълго разисквано от всички общински "депутати" решение...

Господин кмете, защо Вашият любим вожд Ви предаде?

Какво бихте казали на Вашите избиратели, на нашите съграждани за дейността си и изпълнението на решенията, които вземате на общинските сесии? Този случай ме кара да попитам как ще ни представлявате Вие пред правителството, след като взетите от Вас решения, утвърдени при това от общинските съветници, вече нямат никакво значение пред бат' Бойко и министрите му?

Гледах по телевизията и слушах изказването на някакъв министър на протеста на шепата големи природозащитници в София. Той бе толкова приветлив, толкова усмихнат и силно загрижен за съдбата на Масуд и Терез, намиращи се във ветеринарна клиника в София.

По думите му, решението от сесията в Разград няма никакво значение; едва ли не кметът, областният управител и всички гербаджии от общинското ръководство ще бъдат привикани; ако се наложело, можело да се стигне и до конфискация на животните. А след това щели да се търсят някакви законови норми или наредби за предаването на животните на тази холандска фондация, по точно холандски спасителен център.

Тук вече този министър каза нещо, което не трябваше да казва и признава пред всички, но какво да се прави, това е стилът и методът на тяхната работа. Значи, първо ще извършим някаква дейност в наш интерес, а после ще правим закони, за да я узаконим – ето това ни каза без да му пука ни най-малко.

Драги мои съграждани, не Ви ли намирисва тук на пари? Това така бързо развитие на събитията, а тук не се говори въобще за продажба или дарение, а само за лечение и стопанисване на животните в тази холандска фондация, която, както пише в пресата, се занимавала с търговия на екзотични животни по света. Има ли някой, които би повярвал, че тези наши природозащитници така упорито "защитават "нашата природа безплатно, просто така, от любов към животните?

Ето тук вече българският народ е безсилен пред тези НПО-та и фондации. Щом като тези "природозащитници" са приети и от така силно заетия бат' Бойко и получават неговото благоволение за изпълнението на техните желания, думите вече нямат значение. Не Ви ли се струва, мои обикновени сънародници, че ние вече отдавна ходим без бельо, т.е. със събути гащи? Накъдето и да тръгнем, каквото и решим да направим, все някой е готов да се хвърли на гърба ни. Я някои министър, я някои депутат, я някой евродепутат, я някое НПО или екозащитник. Страшно е...

След всичко това, отново се връщам на проведената сесия на Общината, на която бе поставен въпросът за лъвчетата. Сега, спомняйки си изказванията на някои общински съветници от ГЕРБ, е видно, че съдбата на малките лъвчета е била предопределена. Те са знаели какво ще бъде решението по-горе, просто този въпрос и дебат е бил нужен само за пред техните избиратели, или както казва народът, а си сложат тенекия отзад.

Това може да се потвърди и от изказването на една общинска съветничка, на която /тя скоро претърпя злополука, падане от високо!/ водещият сесията бе нужно няколко пъти да й удължава регламентираното време. Тя /както и някои депутати от народното събрание/нищо смислено не каза,но от почти насълзените и очи можеше да се разбере, че в България Масуд и Терез нямат бъдеще. Ето на, предишният кмет е спал, не е лицензирал разградския зоокът, нямало условия и пр.

Много се говори и за т.нар. меморандум с фондация „Четири лапи“. А тук вече изниква въпросът - кой е упълномощил кмета да подписва такъв меморандум, след като не е запозната обществеността, още повече, че, по неговите думи, се касае за общинска собственост.

Като че ли кметът сам се натресе с необмислените си действия в такава конфузна ситуация, от която сега трябва да мисли как да излезе с достойнство.

Не знам какво мисли да прави, но ако все пак г-н кметът иска да запази своето и на общинските съветници достойнство, аз му предлагам да се срещне с бат' Бойко и да го помоли да оттегли разрешението си за „екстрадирането“ на Масуд и Терез.

Може пък и да стане, то нали целият български народ знае, че бат' Бойко до обяд мисли едно, след обяд - друго, вечер друго...И само той, значи, може да помогне, защото е като бай Тошо - удря по масата...и всички министри изпълняват заповедите...

То затуй сме всъщност на този хал и дето се вика, на маймуни сме обърнати, и то всички – като се почне от лъвовете, та се свърши с хората...

 

Радослав ТРИФОНОВ