Търсене

Начало Спорт ШК "Абритус" отчете една успешна 2017-та
ШК "Абритус" отчете една успешна 2017-та
03 January 2018

 

 

За пореден път шахматен клуб "Абритус" - Разград спази дълголетната си традиция да закрива официално спортно-състезателната година. В навечерието на новата 2018-та шахзалата на ул. "Бузлуджа" 5 /до Дом на техниката/ се изпълни с местни шахматисти.

 

 

 

Сред гостите на събитието бяха и живеещите в други градове талантливи възпитаници на "Абритус" мс Янко Янков и кандидат-майсторите Стелян Георгиев и Владимир Великов.

И този път събитието започна с отчет на зам.-председателя на клуба мс Росен Русев за постиженията през 2017 година. Сред тях се открояват четвъртата шампионска титла на мъжкия отбор, успехът на мм Ивайло Енчев, който стана държавен първенец по ускорен шах, сребърният медал на грм Момчил Николов в същата дисциплина. Бяха припомнени призовите места на двамата на различни турнири в Европа. Съобщиха се и резултатите от завършилите два турнира от вътрешния клубен календар - блицверигата за най-бърз шахматист на Разград - 1. Росен Русев и градското първенство - 1. Ивайло Енчев 2. Георги Дзанев.

В духа на традицията срещата завърши с почерпка и приятелски блицтурнир, който продължи до полунощ.