shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
12 учители получиха свидетелства за придобита квалификация
05 January 2018

 

 

12 педагози от Разград получиха свидетелства за придобита четвърта и пета професионално-квалификационна степен „учител“. Те успешно преминаха курс, организиран от Департамента за информация и усъвършенстване на учители към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Удостоверенията на преподавателите връчи официално началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

 

 

 

Пета степен са защитили седем педагози от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ в Разград. По-висок ценз имат Недка Тицова, Дияна Иванова, Адриана Красимирова, Валентина Александрова, Петя Димитрова, Мая Андреева и Таня Маркова.

Обучение за повишаване на квалификацията са преминали петима учители от Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“. Пета професионално-квалификационна степен е придобила Пенка Маркова, а четвърта степен имат Красимира Петкова, Мариана Тоцева, Румяна Иванова и Гюляр Джумалиева.

Началникът на просветното ведомство поздрави всички преподаватели за положение усилия и им пожела да интегрират успешно новопридобитите знания в работата си.

Петков изтъкна, че трябва да се засили връзката между професионалните гимназии и бизнеса, за да може кадрите, които се създават да отговарят на реалните нужди на фирмите. Предстои да се проведе среща между представители на Сдружение „Местен бизнес Разград“ и директори на гимназии в региона, които да обсъдят план-приема за учебната 2018/2019 година.

Антония КИРИЛОВА