shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Стартира процедурата за възлагане на автобусните линии
08 January 2018

 

 

Община Разград обяви обществена поръчка с предмет: "Извършване на обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания от автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортна схема по обособени позиции". Тя е с обща прогнозна стойност 1 170 154.05 лева без ДДС, предвидена за компенсиране и субсидиране на превозвачите. Сумата е разпределена в 14 позиции, включващи различни пакети линии.

 

 

 

Те са следните: 1. Варна - Разград, Разград - Радинград, Разград - Исперих и градски линии №4 и №5; 2. Бургас - Разград, Разград - Мортагоново, Разград - Осенец - Пороище и градска линия №6; 3. Разград - Завет и градска линия №3; 4. Варна - Разград, Разград - Недоклан - Ясеновец; 5. Русе - Разград, Разград - Гецово; 6. Варна - Разград, Разград - Цар Калоян; 7. Разград - Кубрат; 8. Пловдив - Разград; 9. София - Разград; 10. Разград - Дряновец - Балкански; 11. градска линия №2; 12. Габрово - Разград; 13. Разград - Търговище, Разград - Раковски, Разград - Липник; 14. градска линия №8, Разград - Дянково, Разград - Веселина, Варна - Разград.

Срокът за възлагане на линиите е 60 месеца от дата на сключване на договора с Община Разград. Три са критериите, по които общинската комисия ще оценява фирмите кандидати. С най-голяма тежест е ценовото предложение, което носи 60 точки от 100 възможни. По 20 точки носят срокът на експлоатация на превозното средство и екологичният стандарт на двигателя на основното превозно средство.

В 17.30 часа на 18 януари изтича срокът за подаване на документи за участие в конкурса. Отварянето на офертите на превозваческите фирми ще започне на следващия ден от 10 часа.

Конкурсът за възлагане на автобусните линии преди пет години ще се запомни с "надцакването" между фирмите "Карина" и "Автобустранс" за пакета, който включваше лините до Русе и Варна. Стигна се дотам, че билетите до крайдунавския град и морската столица паднаха съответно до 2.50 и 5 лева. Изминалият период се характеризира и с безпрецедентното едностранно прекратяване на договорите от страна на "Автобустранс". Толерираната дотогава от Община Разград фирма се отказа напълно от пътническите превози. Неприятно бяха изненадани и пътниците, които разчитат на линията до Пловдив, тъй като превозвачът, който я изпълняваше ЕТ "Муртаза Ферад" се отказа, като последва примера на "Автобустранс". И до ден-днешен Разград е без автобусна връзка с Южна България.


Димитър КИРИЛОВ