shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Кметът на Разград получи картина от българското училище във Вашингтон
08 January 2018

 

 

Картина с маслени бои „Пейзаж от Вашингтон-Капитолия“, връчиха в петък на кмета на Разград Валентин Василев директорката на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова, общественикът Здравко Душков и Елка Драмалиева, началник на отдел „Образование“ в Община Разград.

 

 

 

Подаръкът е изпратен за Василев от Бойка Попова – директор на българското училище „Христо Ботев“ във Вашингтон и на него е поставен надпис „На прекрасните жители на Разград - моя роден град!“.

Д-р Василев благодари за жеста и за пореден път изрази готовност да съдейства за реализиране на добрите идеи и начинания, за създаване на устойчиви връзки между учениците в САЩ и техните приятели в Разград.

По време на срещата Диана Първанова използва повода, за да изкаже и своята благодарност - „лична и като директор на ОУ „Васил Левски“ към кмета, за това, че в края на 2017 година той и ръководството на Община Разград са намерили решение на един дългогодишен проблем - нова сграда за учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, което ще се отрази благоприятно върху организацията и обучението на учебната работа в двете училища, които сега са заедно.