Търсене

Начало Спорт Делио Роси хвали „Лудогорец“: В Разград знаят как да надграждат отбора си
Делио Роси хвали „Лудогорец“: В Разград знаят как да надграждат отбора си
10 January 2018

 

 

Треньорът на „Левски“ Делио Роси даде „Лудогорец“ за пример по време на пресконференцията си преди старта на зимната подготовка.

Италианецът заяви, че разградчани имат изградено ядро, привличат нови играчи, които първо се адаптират, играят за втория отбор и т.н. и чак след това подобряват класата на състава. Едни от най-ярките примери за думите му са с Джонатан Кафу и Джоди Лукоки.

 

 

 

„Задавали ли сте си въпроса защо „Лудогорец“ печели толкова много години? Защото изградиха основата на отбора и след това само подобряваха. Първите две години ги слагат да играят за втория отбор, учат езика и свикват с хранителния режим, а след това стават добри. Това се нарича програмиране. Може би не си спомняте, но в първата ми пресконференция ви казах, че всички искаме да станем световни шампиони по спринт, но преди това трябва да се научим да ходим. Крачка след крачка“, заяви Роси.

„Преди всичко, искам отборът ни да бъде организиран както при притежанието на топката, така и без нея. Искаме да бъдем отбор. Един отбор може да бъде представен като една ръка, а тя има пет пръста. Ако тези пръсти са разперени, мога само да ударя един шамар. Друго става, ако са свити в юмрук. Може да имаш отлични футболисти, но те да не правят отбор. Това е разликата между един добър отбор и един много добър отбор“, каза Роси, имайки предвид разликата тъкмо между останалите отбори и „Лудогорец“.