Търсене

Начало Спорт БТА: Дерменджиев отива все пак в Казахстан
БТА: Дерменджиев отива все пак в Казахстан
10 January 2018

 

 

Бившият наставник на "Лудогорец" Георги Дерменджиев, ще продължи кариерата си в Казахстан. Треньорът вече е в бившата съветска република и може да се смята за треньор на "Ордабаси", съобщи вчера БТА.

 

 

 

По-важните детайли в договора на специалиста могат да бъдат смятани за фиксирани, а малки подробности ще се уточнят в допълнително и след това двете страни ще сложат подписите под контракта.

Утре "Ордабаси" заминава на първия си зимен лагер в Турция и в деня на заминаването най-вероятно 63-годишният българинът ще бъде представен пред местните медии. Първият зимен лагер на тима ще продължи до 28 януари.

"Ордабаси" завърши на 3-о място в крайното класиране през миналата година и през лятото на 2018-а година ще се включи в квалификационните кръгове на Лига Европа. Дерменджиев преди близо месец беше пред договор с друг местен тим - "Иртиш" /Павлодар/, но тогава двете страни не се разбраха.

През миналата година "Ордабаси" постигна най-големия си успех - 3-о място в класирането под ръководството на руснака Алексей Петрушин. Но в клуба се смени цялото ръководство и новият мениджмънт предпочете да вземе и нов треньор.

Бившият старши треньор на "Лудогорец" продължава традицията български специалисти да работят в Казахстан. Тази година с "Кизил-Жар" подписа договор Никола Спасов.