shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 12.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-12.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Не вземайте скъсани пари, дори и банките не ги искат!
12 January 2018

 

 

Внимавайте да не ви пробутат скъсани банкноти с рестото, даже и банките няма да ви ги вземат, това поиска да предупреди чрез „Екип 7“ съгражданите си разградчанинът Веско Алексиев.

Заради подобно недоглеждане той самият „изгорял“ с два лева, поясни обаче, че въпросът е принципен, а не в размера на сумата и именно затова решил да се обърне към редакцията.

 

 

 

Скъсаната и лепена с тиксо банкнота му върнали в голям супермаркет в Разград, хитрата касиерка обаче я била поставила под десетолевка в рестото му. А Алексиев разбрал, че са му я пробутали едва когато отишъл да си купи баничка и отказали да му вземат парите.

Магазинерката каза, че са фалшиви и поиска други, затова реших да отида до банката, по-рано хората можеха там да предават за замяна повредени пари. И там обаче отказаха да ми ги приемат, защото били залепени с тиксо. Аз нищо не съм лепил, така са ми ги върнали. Ако и в банката не могат да ги вземат и да ги предадат на БНБ, значи това не са пари, а просто някаква хвърчаща хартийка, възмутен беше Веско Алексиев.

За да не пострадат и други като него, разградчанинът решил, че е най-добре да направи случая достояние на хората.