shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Почистват поречието на река Бели Лом
12 January 2018

 

 

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен инспектира вчера почистването на дигите извън населените места по поречието на река Бели Лом. Дейността се извършва от звеното в Лозница на „Напоителни системи“ - Русе. Вече са почистени от храстовидна и дървесна растителност 500 метра по дигите край Конната база в Гецово, 350 метра до Ушинци, 250 метра от Пороище към Разград и 500 метра от главния изпускател на язовир „Желязковец“ – съобщи управителят на звеното Николай Нинов.

 

 

 

По време на почистването служителите се натъкнали на голямо дърво, паднало вследствие на силен вятър над реката в района зад бившето ТПК „Металик“ в Разград. За премахването му дружеството няма технически възможности, а в момента то представлява опасност за затлачване на наноси при по-силни валежи – обясни Нинов. Съдействие ще окаже директорът на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ в Разград Наско Асенов, който ще предостави учебен трактор, с чиято помощ да се изтегли дървото, съобщиха от областната администрация.

Николай Нинов уточни, че почистването на поречието се извършва съобразно констативните протоколи, издадени след обследването на техническото и експлоатационното състояние на водните обекти в област Разград, извършено през октомври 2017 г. от комисия, създадена със заповед на областния управител.