Търсене

Начало Новини Нидал Алгафари представя „Орисани да избираме“ в Разград
Нидал Алгафари представя „Орисани да избираме“ в Разград
12 January 2018

 

 

Писателят Нидал Алгафари ще представи в Разград най-новата си книга „Орисани да избираме“, която е четвъртият том от поредицата „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли, ти Бог си“.

Авторът ще гостува на 15 януари от 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. През май месец миналата година той представи трите романа от четирилогията, а сега ще запознае ценителите на художествената литература с поредния си творчески продукт.

 

 

 

Първоначално писателят е искал да създаде филм, но когато става ясно, че това няма да се случи, по съвет на своята съпруга Мадлен Алгафари, той превръща историята в книга.

Постепенно разказът се разгръща дотолкова, че от един том стават цели четири. В тях

Нидал Алгафари пише за севдите, за образа на чорбаджията, за празниците и обичаите, за обществените норми, за народопсихологията на българите и за личния избор като основна орисия.

Авторът има смесен произход, майка му е българка, а баща му е сириец, и потеклото му се оказва отправна точка за бъдещите му търсения и изследвания. Той задълбочено проучва развитието на християнството и исляма и чрез книгите си провокира читателите да се замислят за религиите и за тяхната интерпретация и употреба в съвременния свят.

За да се потопите в богатия духовен свят на писателя, не пропускайте поредната среща от литературния му гастрол идния понеделник в библиотеката.

След срещата с разградската публика на следващия ден, 16 януари, писателят ще гостува в Исперих. Творчеството му ще бъде представено пред ценители на художественото слово от 17 часа в залата на картинната галерия.