Търсене

Начало Новини Урок по „Уеб дизайн“ представиха ученици от Математическата
Урок по „Уеб дизайн“ представиха ученици от Математическата
12 January 2018

 

 

Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ представиха открит урок по „Уеб дизайн“, съобщи техният ръководител инж. Христо Терзиев. Младите хора посещават кръжока „Динамичен уеб дизайн“, който е създаден по проект „Твоят час“.

Те представиха резултата от своята работа пред директора на гимназията Мануел Василев, заместник-директора Светлана Занкова, преподавателя по информатика Мариана Николова и ученици от 9 клас.

 

 

 

Урокът започна с презентация на Валентин от 8 „б“ клас, който обясни, че за да съществува един сайт в мрежата е необходимо да има свой домейн и хостинг.

След това Борислав от 8 „а“ клас разказа как се структурира HTML5 документ и какви елементи се използват за изграждане на уеб страниците.

Лили от същия клас клас запозна присъстващите с начините за форматиране на текст в HTML5 и демонстрира ефектен надпис на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Вмъкването на изображения в уеб страница разгледа Кристияна от 8 „а“ и демонстрира изработването на меню на сайт, в което вместо бутони се използват графични изображения. Нейният съученик Денис показа как се форматират HTML таблици и как се създава галерия със снимки.

Директорът на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Мануел Василев изрази своето задоволство от подготовката и чудесното представяне на учениците, благодари за огромния им труд, за отговорното им отношение, като им пожела творчески успехи, нови цели и начинания.