shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.01.2019 г.
ekip7-small-2019-1-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
 
Начало
Благотворителен базар в Езиковата за момче с церебрална парализа
12 January 2018

 

 

Ученици от 9 „а“ клас на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград организираха благотворителен базар в подкрепа на 15-годишния Веселин Василев, който страда от детска церебрална парализа.

Идеята за благотворителната акция предложила Божидара Цонева, която е учила заедно с момчето в ОУ „Васил Левски“.

 

 

 

Съучениците й веднага прегърнали идеята и заедно изработили картички, албуми, гривни, красиво декорирани предмети, както и кулинарни изкушения. В създаването на произведенията участвала и класната ръководителка на учениците Йовка Димова.

На щандове във фоайето на гимназията вчера младите хора продаваха своите творчески продукти и домашни сладки, мъфини, бонбони, баница, бисквитена торта.

Кампанията подкрепи и директорът на Езиковата гимназията Пейчо Георгиев, който си купи от кулинарните шедьоври, приготвени от учениците с помощта на техните майки и баби.

„Нашите деца са превърнали добротата си в кауза. За мен е важно не да са отличници, а да

са добри хора – да имат очи за страданията и преживяванията на другите и да имат сърце да помагат, защото светът е оцелял благодарение на добрите хора“, каза Георгиев.

Учениците събраха 516 лева от благотворителната кампания, към каузата се присъединиха момичетата и момчетата от 9 „б“ клас, които дариха 50 лева от класните си пари. Младите хора искат да зарадват Веселин и неговото семейство като предоставят даренията на 22 януари – Ден на прегръдката.


Антония КИРИЛОВА