Търсене

Начало Спорт Кирил ДОМУСЧИЕВ: За „Лудогорец“ първенството е не по-малко важно от мачовете с „Милан“
Кирил ДОМУСЧИЕВ: За „Лудогорец“ първенството е не по-малко важно от мачовете с „Милан“
07 February 2018

Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев смята, че целта на тима му е да спечели за седми пореден път титлата в Първа лига, отколкото да акцентира над двубоите с „Милан“ от 1/16-финалите на Лига Европа. Пред БНТ Домусчиев изрази съжаление, че тимът от Разград среща „росонерите“ след двумесечна пауза и не е в оптимална форма.


domuschiev.jpg„Не го мисля този мач, но може би като наближи датата, ще е по-различно. За нас е по-важно първенството и там трябва да хвърлим максимално усилия. Мачът с „Милан“ – ние ще го изиграем на най-високо ниво. Ако сме на 80 процента, ще е добре и ако можем с тези 80 процента да ги отстраним, ще е голям успех“, каза Домусчиев.

Той е един от членовете на изпълкома на Българския футболен съюз, който подкрепя Борислав Михайлов. Според Домусчиев критиците на президента на БФС са хора, които „нямат нищо общо с футбола отдавна“.

„Ние, българите, всички разбираме от футбол. Много обичаме да критикуваме и да хейтим. Какво трябва да направи Боби Михайлов? Не знам. За четири години бюджетът от четири милиона отиде на 19 милиона“, добави бизнесменът и обясни, че Михайлов не е отговорен за състоянието на клубния футбол.

Домусчиев коментира и темата с чужденците в „Лудогорец“, която през годините е засягана многократно. Според него когато имаш цели се избират добри футболисти.

„Продължавам да смятам, че в професионалния футбол не трябва да ги делим на наши и ваши. За нас са важни успехите и неслучайно тези момчета, независимо колко от тях са чужденци, вкараха немалко пари в България, в развитието на нашето първенство“.

„Лудогорец“ се изправя срещу „Милан“ на 15 февруари в първи 1/16-финален двубой в Разград. Реваншът е седмица по-късно в Милано. Както вече съобщихме, интересът към мача в Разград, където за пръв път идва европейски гранд от ранга на „Милан“, е огромен и всички билети са продадени.