shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Колекционерът на военни,полицейски, морски и пожарникарски шапки Людмил Георгиев гостува с нов имидж
09 February 2018

В сряда вечер в РБ „Проф. Боян Пенев“ гостува доц. д-р Людмил Георгиев. Той е дългогодишен полицейски служител с практически, преподавателски и изследователски опит в областта на експертно-криминалистическата дейност и разследването на престъпления.


09_02_2018_kriminalist-2.jpgПреди две години представи в Разград своята интересна изложба „Символи на държавността“, която включваше полицейски, военни, морски и пожарникарски шапки и фуражки от различни държави над 540 броя от над 50 страни, събирани в продължение на повече от 20 години. Тогава бе представена книгата му „SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав“. Тя е пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по река Дунав, известна като ТИД (Tour International Danubien).

Пред разградска публика гостът запозна присъстващите с новата си книга от поредицата „Криминалистите”. Чрез тази поредица авторът Людмил Георгиев и издателство „Атеа“ ще представят серия от заплетени случаи, в разкриването на които активно ще могат да участват и читателите. Според издателя й Делян Илиев подобен тип книги се издават за първи път в България. Авторът чрез презентация обясни, че книгата се състои от две части – сюжет и приложение, което е оформено като пъзел. Към двете части на представяната „Криминалистите“ има фенерче на изследователя с лазер и детектор с УВ светлина и служи за откриване на невидими следи в книгата. Той показа как се работи с него. Помагалото по разкриване на заплетени криминални случаи съдържа сюжетна част, в която се развива действието. В нея се съдържат и 57 въпроса свързани с разследването, върху които при желание читателят може да разсъждава и да отговори. Има и приложение - „Резултати от разследването“, съдържащо верните отговори на поставените в сюжетната част въпроси. В това приложение има и скали за самооценка. При желание читателят може да тества своите знания в областта на криминалистиката и разследването на престъпления.

И още книгата предлага: сюжет на основата на реален случай; обективно запознаване „от кухнята“ с работата на разследващите полицаи, експертите-криминалисти, криминалните инспектори и съдебните медици; реални прототипи; реална криминалистика и технически средства в Бг – условия; непрекъснато читателско участие в случая; откриване на невидими следи чрез специалното фенерче...

В края на вечерта доцент Людмил Георгиев показа трейлър на новия си документален филм „В океана с Норвежкия дух“, след което присъстващите обсъдиха преживяното на чаша розе.


Димитър ПЕТРОВ