shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Областният управител покани губернатора на Одеса на мача „Лудогорец“ - „Милан“
09 February 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен изпрати по инж. Димитър Димитров „Почетен плакет на областния управител“ на губернатора на област Одеса Максим Степанов, както и покана да посети област Разград.


09_02_2018_pokana-2.jpgДимитър Димитров, като координатор на Коалиция „Обединени патриоти“ и ПП НФСБ за областите Разград, Русе, Търговище и Силистра, бе част от официална българска делегация в Украйна, водена от вицепремиера Валери Симеонов. В състава й влизаха и трима заместник-министри – на регионалното развитие, културата и енергетиката, осем народни представители и бизнесмени. Делегацията бе в Украйна от 2 до 4 февруари.

 

09_02_2018_pokana-1.jpgПо време на срещата с Максим Степанов, инж. Димитров връчи на губернатора на Одеса плакета и отправи покана от името на Г.Хюсмен за посещение в Разградска област на 15 февруари във връзка с футболната среща „Лудогорец“ – „Милан“. Степанов благодарил за поканата и изпратил подарък за колегата си от Разград - бутилка коняк, произведен от представител на българската диаспора в Украйна.

По време на визитата са обсъдени въпроси, имащи значение за подобряване туристическия обмен и реализиране на икономическия потенциал на България и Украйна, създаден е и комитет за набиране на средства за изграждане пред Генералното консулство на България в Одеса на паметник на Иван Вазов.