shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Пуснаха учениците в грипна ваканция до понеделник
09 February 2018

Преустановява се учебният процес във всички училища в Разградската област от днес до понеделник, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. Той обяви, че грипна ваканция се обявява, заради високата заболеваемост сред децата и отсъствието на повече от 30 процента от учениците.


Предписание за прекратяване на образователния процес е издала директорката на Регионална здравна инспекция д-р Ася Генева, с цел да се ограничи разпространението на остри респираторни заболявания и грип.

В сила остават мерките, въведени с обявяването на грипна епидемия на 2 февруари. Преустановени са профилактичните прегледи, плановите операции, задължителните имунизации, консултациите на бременни жени и кърмачета. Забранени се свижданията в болниците и са засилени мерките за предпазване от заразяване в лечебните заведения.

Заради високата заболеваемост се препоръчва използване на маски от работещите в лечебни заведения, в детски заведения, в аптеки и дрогерии. В детските градини след задължителния сутришен преглед не се допускат болните деца, за да не се разпространяват заболяванията.

Епидемичната обстановка налага ограничаване на извънучилищните събирания на деца и младежи, както и участие в спортни, културни и други масови събития.