Търсене

Начало Спорт Васил Власов стана шампион на България
Васил Власов стана шампион на България
12 February 2018

На състоялия се преди няколко дни републикански шампионат по лека атлетика на закрито за мъже и жени в "Асикс Арена" - София голям успех постигна лекоатлетът от Разград Васил Власов. С 4076 точки той стана републикански шампион по седмобой, като изпревари Константин Йорданов от ЦСКА - 3752 т. и Венелин Цонев- "Лудогорец" - 3643 т.

 


12_02_2018_vlasov.jpgТакъв голям успех- шампион на България за мъже, отдавна не е постиган от разградски лекоатлет.

Васил Власов е студент първа година в НСА „Васил Левски“ и се състезава от СКЛА „Атлетик - София“ под ръководството на една от най – добрите треньорки в този спорт в България Валя Демирева. Тя бе наставник и на олимпийската вицешампионка на висок скок Мирела Демирева.

Разградчанинът е включен в състава на националния отбор на България и ще участва на Балканиадата през 2018 година, на която домакин е Стара Загора. Ето какво заяви за читателите на „Екип 7“ новият шампион на България по седмобой: "След цели пет години премеждия и преодоляваме на трудности, накрая постигнах мечтата си да стана шампион на България в тази много трудна дисциплина. Благодаря на цялото си семейство, че е винаги е до мен и ме подкрепя, на приятелите си, на треньорите ми, без които това нямаше да бъде възможно. Благодаря и на вестник „Екип 7“, че обективно отразяваше досегашните ми участия. Доказах на себе си, че мога да се справям и да побеждавам, стига да имам нужната мотивация и подкрепа".


Драгомир СТОЯНОВ