shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Гурбетчия избра да подстригва в Разград, вместо в Германия
12 February 2018

Докато повечето млади хора след завършване на образованието си напускат страната и избират да работят и живеят в чужбина, 39-годишният Гьоксел Абдурахимов направи тъкмо обратното. След неколкогодишна работа из Европа, нашенецът се прибра в родното си село Бели Лом. И понеже не може да стои без работа там, решил да отвори бръснарски салон в Разград.


12_02_2018_brusnar.jpgЗанаята усвоил още като малък от по-големия си брат, който имал ателие в селото. След като батко му отишъл да отбива военната си служба, Гьоксел поел щафетата, уверено навлязъл в занаят и днес вече е добър бръснар. Някои тайни и новости в професията усъвършенствал в салоните в Германия.

Ако допреди няколко години подстригването се изразяваше в намаляване на косата на местата, посочени от клиента, то сега е станало цяло изкуство. Много малчугани и младежи идват в салона със снимки на любими футболисти от „Лудогорец“ и искат прически като техните, разказва Гьоксел. Някои от момчетата пък изпращали на приятелките си свои снимки на вече подстриганата си коса и ставали от бръснарския стол чак когато получат одобрение.

Сега, наред с работата, Гьоксел обърнал внимание и на учението и завършил задочно средно образование, което преди години не успял да изкласи заради гурбетчийството.

Шенол АХМЕДОВ